Welkom

Heee jij. Leuk dat je mijn blog bezoekt. Het onderwerp is niet zo leuk, want dat gaat over kanker en alles wat daar bij komt kijken. Het is onderdeel van mijn leven nu, dus laten we het beste er van maken.

Veel van jullie weten al dat ik borstkanker heb en veel van jullie sturen kaartjes, bloemen, chocolade, cadeautjes en appjes. Dat is heel fijn, echt waar! Dat doet me heel goed! Maar het is een hele klus om jullie allemaal persoonlijk op de hoogte te houden over mijn avonturen. Daarom deze blog, dan hoef ik het maar een keer op te schrijven. Ik doe het ook voor mezelf, schrijven helpt me mijn gedachtes en gevoel te ordenen. Er zitten nog zoveel verhalen in mijn hoofd en hart en dat moet eruit. Dus dat ga ik de komende tijd doen. Ik kan me beter uiten op papier (beeld) dan verbaal. Als je mij vraagt hoe het met me gaat, dan denk ik daar altijd even over na, bij het schrijven gaat dat vanzelf. Dan zit ik niet in mijn hoofd, maar spreekt mijn hart. Blijf vooral ook berichtjes sturen, want ik ben ook benieuwd hoe het met jou gaat. Het kan zijn dat ik niet meteen reageer of zelfs vergeet te reageren, vooral niets achter zoeken.

Chemotioneel

Waarom chemotioneel? Kanker zorgt voor een hoop fysiek ongemak, maar ook voor vragen, onzekerheden en emoties. Van verdriet tot genieten, van diepe dalen en hoge pieken, van frustratie tot intens gelukkige momenten en zo verder en soms van alles door elkaar! Mijn familie is nogal van de woordgrapjes, vandaar chemotioneel. Want chemo, dat krijg ik, heel veel. 16 kuren. De roze kleur is van de chemo die ik krijg. Nou ja die is meer rood van kleur, maar ik vind roze gewoon mooier en hier mag ik alles zelf bepalen!

Gevoel voor tumor

De woordgrap heb ik niet zelf bedacht, moet ik eerlijk bekennen. Het komt uit de serie Gevoel voor tumor. Daar wijd ik nog wel een keer een blog over. En wat dacht je van tumorrow land en yes we cancer? Ik houd er wel van, tumorhumor. Een beetje luchtigheid is niet verkeerd.

Deze website is nog niet af, maar een website is nooit af en altijd in ontwikkeling. Ik wil niet meer wachten tot iets ‘klaar’ is… Je moet soms gewoon beginnen! Dat betekent dat jullie steeds weer nieuwe dingen vinden, ook wel leuk toch?

Als ik een nieuwe blog plaats dan zal ik dat de wereld inslingeren via facebook en instagram. Daar kun je me dus volgen als je wilt.

Ik sluit af met een mooie toepasselijke tekst van brievenbusgeluk.

10 reacties

 1. Jeetje, Aafke.
  Ik zei het iets minder genuanceerd, maar dat hoeft niemand te horen.
  Verder ben ik even stil.

  Dapper dat je een blog bent begonnen.
  Ik wil je nog wel veel sterkte en moed toewensen.
  Alex. (Van Dommel & Bonnie)

  P.S.
  Mocht je voor Guus even een plekje nodig hebben weet je ons wel te vinden.

 2. Aafke, wat heftig en ironisch dat je de diagnose borstkanker hebt gekregen als medewerker van HBH. En tegelijk ook weer niet want uiteindelijk kan het op ieders pad komen. Mooi dat je erover gaat schrijven, ik ga je volgen. Ik wens je veel geduld, veerkracht en schrijflust toe! Warme groet, Joyce

  1. Lieve Joyce,

   Ironisch ja… Toch ook niet, want wij zijn ook gewoon mensen en kunnen ook kanker krijgen. Ik ken de verhalen van de cliënten en nu is het ook mijn verhaal geworden. Dank voor je mooie wensen!

 3. Lieve Aafke,

  Jeetje, ik zie jouw mooie foto voorbij komen in jouw puurheid en de hoed. En ik klik verder, en nog steeds heb ik niks door. Omdat ik weet dat je mooi kunt schrijven, en natuurlijk wat voor werk je doet. Maar nu schrik ik wel even zeg, dat jij de auteur bent en dat je vanuit jouw ervaring schrijft. Ik leef helemaal met je mee, en ik blijf je volgen. En mocht ik iets voor jou kunnen betekenen, met liefde. Ik wens je alles wat je nodig hebt voor nu⚘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.